The biggest collection of MySpace 2.0 Layouts online
MySpaceLayouts

Monday, April 2, 2012

..Pabila Ka***n Menjadi Isu..

Assalamualaikum..=)

Dah bape lama dah tinggal blog..xsempat nak update..hoho..life skrg ni dh laen..lagi banyak tanggungjawab..tp sumenye best..memberi makna dalam hidup..huhu

Pnah aku terfikir..ada sesetengah female student ni, ada yang mengeluh..sb pe? sb bz..xsmpat nak rest, xberpeluang nak memanjakan diri..terlalu banyak tugasan..tanggungjawab yang perlu dilaksanakan..biasa la nama pun student kan..that's normal..

Tapi..

Ada jgk individu yang suka dirinya bz..tiap2 hari schedule full..tanggungjawab laen dan macam2 lagi la..xlarat nak senarai..Nak tau sb pe? katanya sb malas nak fikir perkara yang xperlu difikir.. tanya lagi, xletih ke?bnda apa yang xperlu difikirkan? jawapannya, yeah, of course, MARRIAGE..lahi letih bila fikir soal itu..huhhh..

Penat n terasa berat kepala bila isu ini hangat diperkatakan..kerap kali menjadi topik perbualan utama dan sentiasa meniti di bibir belia masa kini..ntah la sbb pe..mungkin sbb faktor usia dah meningkat..Cuma terkadang, rasa terbeban dek ke'extreem'an sesetengah pihak dalam membicarakan topik ini..Namun, jauh di sudut hati, masih mengiakan Ka***n itu satu ibadah..Tapi belum tiba masanya lagi..

Mungkin bila berbicara tentang Ka***n bukan perkara pelik or melampau batas. tp bila dah jd terlalu g***k dan teruja, itu yang masalahnya..ada yang ttbe rasa nak ka***n cepat bila tengok sahabat2 yang lain dah berka***n..

Ka***n itu bukan trend tau..tp diiringi tanggungjawab dan matlamat yang betul..bila ditanya knpa nak ka***n? xkan sbb tgk org ka***n, kita jd terikut2 walhal belum bersedia lagi ke arah tu..bermatlamatlah kerana mengejar keredhaan Allah..bkn hanya kepuasan dunia semata..

Sekian, wasallam..

*Beauty is in the eyes of the beholder..

No comments:

Post a Comment